Sestavine
-
340 g Čokolada
-
180 g Maslo
-
ščepec Sol
-
6× Jajce
-
330 g Sladkor
-
Stepena sladka smetana
-
Vaniljeva pasta
Navodila
1. Pečico segrejte na 170 °C. Namastite tortni pekač.
2. Čokolado, maslo in sol dajte v veliko skledo, varno za mikrovalovno pečico. V mikrovalovni pečici jo talite 2 minuti. Premešajte in ponovno segrevajte v mikrovalovni pečici, dokler se popolnoma ne stopi, še približno 2 minuti.
3. Jajca in sladkor stepajte 10 minut, nato pa vmešajte stopljeno čokolado.
4. Testo vlijte v pripravljen pekač in ga pecite 1 uro in 25 minut.
5. Torto posujte s sladkorjem v prahu in postrezite z s vaniljevo stepeno smetano, ki jo pripravite tako, da stepate smetano in vaniljo. Sladkor presejte nad smetano in ponovno stepajte.
(Foto: pexels.com)