0 0
Čokoladna salama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

250 g Temna čokolada
250 g Masleni piškoti
100 g Maslo
130 g Sladkor v prahu
Jajce
2 žlici Čokoladni liker
2 žlici Kakav v prahu
70 g Mandlji grobo sesekljani
70 g Lešniki grobo sesekljani
70 g Pistacija grobo sesekljana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čokoladna salama

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V mikrovalovni pečici stopite čokolado. Medtem ko se čokolada topi, dajte piškote v veliko vrečko za zamrzovalnik, jo zaprite in jih razbijte z valjarjem, dokler ne dobite vrečke drobtin – ne prahu. Ko je čokolada stopljena, jo postavite na hladno mesto (ne v hladilnik), da se ohladi.

Maslo in sladkor stepite skupaj in poskrbite, da bo zmes mehka in zelo rahla. Postopoma, eno za drugim, vmešajte jajca. Nato vmešajte liker.

V ohlajeno čokolado skozi majhno sito ali čajno cedilo presejte kakav v prahu in z majhno gumijasto lopatico mešajte, dokler se ne združi, nato pa ga vmešajte tudi v jajčno zmes.

Ko imate pred seboj gladko čokoladno zmes, vanjo vmešajte sesekljane oreščke in zdrobljene piškote. Vse skupaj močno, a potrpežljivo gnetite, da bo vse skupaj prekrito s čokolado. Maso, še vedno v skledi, položite v hladilnik za 30 minut, da se nekoliko strdi.

Odrežite 2 velika kosa folije za živila, tako da dobite veliko površino, prekrito s folijo za živila, na kateri razvaljajte čokoladno salamo. Čokoladno zmes oblikujte v približno 30 cm dolgo deblo, podobno debeli salami.

Čokoladno salamo v celoti prekrijte s folijo za živila in jo nato močno zvijete. Konce zavijte tako, da primete oba konca folije za živila in nekajkrat zavrtite klobaso proti sebi. Nato ga postavite v hladilnik za vsaj 6 ur, najbolje pa čez noč, da se strdi.

Salamo vzemite iz hladilnika in jo položite na papir. Odmerite kos vrvice in en konec vrvice trdno zavežite okoli zvitega vozla folije za živila na enem koncu salame.

Roke si posujte z malo sladkorja v prahu, nato pa na odvito salamo natrite 2 žlici sladkorja v prahu (po potrebi še več), da se ne bo lepila.

Čokoladno salamo položite na leseno desko in jo narežite kot pravo salamo. postrezite s kepico vaniljevega sladoleda in dobret tek!

(Foto: Instagram/glutenfreealchemist)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Rukola z lignji
Naprej
Veganski burek
Nazaj
Rukola z lignji
Naprej
Veganski burek

Dodajte Komentar