0 0
Čokoladna pita z robidnicami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Testo za pito
230 g Jedilna čokolada
110 ml Smetana
Jajce
3 žlice Sladkor v prahu
1 žlička Vaniljev ekstrakt
400 g Robidnice pločevinka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čokoladna pita z robidnicami

  • 45 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 160 °C. S testom obložite pekač.

V ogreti pečici pecite testo 15 minut.

V posodi nad loncem z vrelo vodo stopite čokolado in mešajte. Ko je čokolada stopljena, ji vmešajte smetano.

Jajca, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt rahlo stepite, nato pa jih vmešajte v čokoladno zmes. Čokoladni preliv vlijte v pekač.

Odcejene robidnice enakomerno potresite po vrhu čokoladnega preliva. Pecite v ogreti pečici 15 do 20 minut oziroma dokler se nadev ob robu ne strdi. Ko se ohladi, bo zmes postala čvrsta.

Medtem v majhno posodo dajte sirup iz robidnic in zavrite. Kuhajte, dokler se sirup ne zmanjša za polovico. Odstavite, da se ohladi.

Pred serviranjem pecivo posujte s sladkorjem v prahu. Narežite ga na rezine in postrezite s kremnim prelivom ali s sirupom.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Breskov obrok
Naprej
Španski pisto
Nazaj
Breskov obrok
Naprej
Španski pisto

Dodajte Komentar