Sestavine
-
Testo za pito
-
230 g Jedilna čokolada
-
110 ml Smetana
-
2× Jajce
-
3 žlice Sladkor v prahu
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
400 g Robidnicepločevinka
Navodila
Pečico segrejte na 160 °C. S testom obložite pekač.
V ogreti pečici pecite testo 15 minut.
V posodi nad loncem z vrelo vodo stopite čokolado in mešajte. Ko je čokolada stopljena, ji vmešajte smetano.
Jajca, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt rahlo stepite, nato pa jih vmešajte v čokoladno zmes. Čokoladni preliv vlijte v pekač.
Odcejene robidnice enakomerno potresite po vrhu čokoladnega preliva. Pecite v ogreti pečici 15 do 20 minut oziroma dokler se nadev ob robu ne strdi. Ko se ohladi, bo zmes postala čvrsta.
Medtem v majhno posodo dajte sirup iz robidnic in zavrite. Kuhajte, dokler se sirup ne zmanjša za polovico. Odstavite, da se ohladi.
Pred serviranjem pecivo posujte s sladkorjem v prahu. Narežite ga na rezine in postrezite s kremnim prelivom ali s sirupom.
(Foto: freepik.com)