0 0
Čips iz polente

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 žlica Origano
1 strok Česen
2 žlici Olivno olje
180 g Polenta
1 žlica Kokosovo maslo
70 g Veganski sir
1 žlica Veganska majoneza
950 ml Zelenjavna juha
Serviranje
1 pest Bazilika
2 žlici Čilijeva omaka
2 žlici Veganska majoneza

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čips iz polente

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • Vegansko
  • 2 uri
  • Lahko

Sestavine

  • Serviranje

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 220 °C.

Zelenjavno juho zavrite in vanjo postopoma stresite polento. Zmanjšajte temperaturo in mešajte z metlico. Dodajte olje, maslo, majonezo, sir, sesekljan česen in origano.

Maso segrevajte, dokler ne dobite gladke konsistence, približno 15 minut.

Polento prelijte na naoljen pekač in jo enakomerno razporedite, ohladite v hladilniku za 45 minut, da se strdi. Polento vzemite iz hladilnika in jo narežite na pravokotnike.

Narezano polento razporedite po istem pekaču in jo pokapajte z oljčnim oljem, soljo in poprom. Postavite v pečico za 30-40 minut.

Po 15 minutah polento obrnite. Čips iz polente postrezite z baziliko, s sladko čilijevo omako in vegansko majonezo za pomakanje.

(Foto: instagram/a.tofu.surprise)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kit Kat na hitro
Naprej
Mojito lučka
Nazaj
Kit Kat na hitro
Naprej
Mojito lučka

Dodajte Komentar