Sestavine
-
1 žlica Origano
-
1 strok Česen
-
2 žlici Olivno olje
-
180 g Polenta
-
1 žlica Kokosovo maslo
-
70 g Veganski sir
-
1 žlica Veganska majoneza
-
950 ml Zelenjavna juha
-
Serviranje
-
1 pest Bazilika
-
2 žlici Čilijeva omaka
-
2 žlici Veganska majoneza
Navodila
Segrejte pečico na 220 °C.
Zelenjavno juho zavrite in vanjo postopoma stresite polento. Zmanjšajte temperaturo in mešajte z metlico. Dodajte olje, maslo, majonezo, sir, sesekljan česen in origano.
Maso segrevajte, dokler ne dobite gladke konsistence, približno 15 minut.
Polento prelijte na naoljen pekač in jo enakomerno razporedite, ohladite v hladilniku za 45 minut, da se strdi. Polento vzemite iz hladilnika in jo narežite na pravokotnike.
Narezano polento razporedite po istem pekaču in jo pokapajte z oljčnim oljem, soljo in poprom. Postavite v pečico za 30-40 minut.
Po 15 minutah polento obrnite. Čips iz polente postrezite z baziliko, s sladko čilijevo omako in vegansko majonezo za pomakanje.
(Foto: instagram/a.tofu.surprise)