Sestavine
-
4 rezine Kruh
-
2× Jajce
-
1/4 skodelice Mleko
-
ščepec Sol
-
1/4 skodelice Sladkor
-
1/2 žličke Cimet
-
3 žlice Maslo
-
Javorjev sirup
Navodila
Kruhu odrežite skorjo, nato pa vsak kos razrežite na 9 enakih kock.
V srednje veliki skledi stepite jajca, mleko in sol. V plitvi skledi zmešajte sladkor in cimet.
V ponvi na srednje visoki temperaturi raztopite 1 1/2 žlice masla. Ne pustite, da maslo porumeni. Polovico kruhovih kock hitro vmešajte v jajčno zmes in z rokami otresite odvečno jajčno zmes. Kruhove kocke položite v ponev in jih z leseno žlico “prepražite”, dokler ne porjavijo z vseh strani – približno 2 do 3 minute.
Kruhove kocke vzemite iz ponve naravnost v mešanico sladkorja. Premešajte, da se obložijo, nato jih položite na krožnik. Ponovite s preostalimi kruhovimi kockami.
Takoj postrezite z javorjevim sirupom za pomakanje.
(Foto: pexels.com)