Sestavine
-
4 žličke Suhi kvas
-
480 g Moka
-
80 g Sladkor v prahu
-
ščepec Sol
-
3× Jajčni rumenjak
-
280 ml Mleko
-
110 g Maslo
-
2 žlici Cimet
-
Olje za cvrtje
Navodila
V skledo dodajte sol, kvas, sladkor in moko. Zmešajte maslo, mleko in rumenjake. Mokre sestavine vmešajte k suhim, da dobite testo.
Na pomokani površini ga pregnetite do gladkega in ga dajte v veliko namaščeno skledo. Pokrijte s kuhinjsko brisačo in pustite, da vzhaja dobro uro.
Testo ponovno gnetite na pomokani površini 2 minuti. Z valjčkom testo razvaljajte na približno 1 cm debelo. Z okroglim rezalnikom izrežite krofe in odstranite sredine. Pustite vzhajati še 20 minut.
Na krožniku zmešajte 1 skodelico sladkorja v prahu in cimet. Segrejte posodo z repičnim oljem za globoko cvrtje.
Krofke cvrite toliko časa, da pozlatijo, nato pa jih odcedite in posujte s cimetovim sladkorjem. Dober tek!
(Foto: freepik.com)