0 0
Cimetovi krofki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

4 žličke Suhi kvas
480 g Moka
80 g Sladkor v prahu
ščepec Sol
Jajčni rumenjak
280 ml Mleko
110 g Maslo
2 žlici Cimet
Olje za cvrtje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cimetovi krofki

  • 2 uri
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V skledo dodajte sol, kvas, sladkor in moko. Zmešajte maslo, mleko in rumenjake. Mokre sestavine vmešajte k suhim, da dobite testo.

Na pomokani površini ga pregnetite do gladkega in ga dajte v veliko namaščeno skledo. Pokrijte s kuhinjsko brisačo in pustite, da vzhaja dobro uro.

Testo ponovno gnetite na pomokani površini 2 minuti. Z valjčkom testo razvaljajte  na približno 1 cm debelo. Z okroglim rezalnikom izrežite krofe in odstranite sredine. Pustite vzhajati še 20 minut.

Na krožniku zmešajte 1 skodelico sladkorja v prahu in cimet. Segrejte posodo z repičnim oljem za globoko cvrtje.

Krofke cvrite toliko časa, da pozlatijo, nato pa jih odcedite in posujte s cimetovim sladkorjem. Dober tek!

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pica žepki
Naprej
Veganski takitosi
Nazaj
Pica žepki
Naprej
Veganski takitosi

Dodajte Komentar