Sestavine
-
250 g Ovsena moka
-
60 g Kokosova moka
-
50 g Proteinski prahokus vanilje
-
1 žlica Cimet
-
2 žlici Sladkor
-
110 ml Rižev sirup
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
100 g Mandljevo maslo
-
2 žlici Mandljevo mleko
-
Posip
-
1 žlica Cimet
-
2 žlici Sladkor
Navodila
Pekač obložite s peki papirjem in ga postavite na stran.
V veliki skledi zmešajte moko, proteine v prahu, sladkor in cimet.
V posodi, ki je primerna za mikrovalovno pečico, zmešajte mandljevo maslo in sirup iz rjavega riža ter segrevajte, dokler se ne stopita. Dodajte izvleček vanilje in mokro zmes vlijte v suho ter dobro premešajte.
Po žlicah dodajajte mleko, dokler ne dobite goste in čvrste mase.
Mešanico proteinskih ploščic vlijte v obložen pekač. Nanj namažite cimetovo polivko in ga postavite v hladilnik za vsaj 30 minut.
Ko se masa strdi, jo narežite na želeno velikost ploščic.
(Foto: unsplash.com)