0 0
Cimetove kroglice z rumom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
75 g Kristalni sladkor za testo
250 g Moka za testo
125 g Maslo ohlajeno maslo, za testo
1 x Jajce za testo
Sol po okusu, za testo
4 jedilne žlice Rum za kroglice
450 g Testo krhko testo, za kroglice
4 jedilne žlice Voda za kroglice
4 jedilne žlice Kakav v prahu za kroglice
2 jedilni žlici Sladkor v prahu presejan sladkor v prahu, za kroglice
1 čajna žlička Cimet za kroglice
Kristalni sladkor malo, za posip
1 čajna žlička Cimet za posip

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cimetove kroglice z rumom

LASTNOSTI:

    Navdušite sebe in vse svoje domače s cimetovimi kroglicami z rumom.

    • 240 minut
    • Porcije 7
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Priprava krhkega testa:

    V posodo presejte moko skupaj s ščepcem soli in v sredini naredite jamico, v katero dodajte sladkor in jajce. Z vilicami ju zmešajte v gosto kašo. Dodajte še na koščke narezano maslo in previdno vse skupaj zamesite ter postopoma jemljite moko z roba. Ko bo testo pripravljeno, ga oblikujte v kepo in postavite v hladilnik za približno pol ure.

    Cimetove kroglice:

    Krhko testo razvaljajte in pecite v pečici pri 180 °C približno 10 minut. Ko se bo ohladil, ga razdrobite. Drobtine dajte v skledo, pokapajte še z rumom in dobro premešajte. Počakajte toliko, da se bodo okusi dobro prepojili, nato dodajte stopljeno kokosovo maslo, vodo, sladkor v prahu, kakav in pa še cimet. Vse skupaj dobro pregnetite in pustite počivati ​​v hladilniku približno 1 uro. Nato iz mase oblikujte kroglice in jih povaljajte v mešanici kristalnega sladkorja in cimeta. Kroglice postavite nazaj v hladilnik za približno 1 uro.

    (Foto: Getty Images)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    pršutov zavitek
    Naprej
    Vroča nutela
    Nazaj
    pršutov zavitek
    Naprej
    Vroča nutela

    Dodajte Komentar