Sestavine
-
75 g Kristalni sladkorza testo
-
250 g Mokaza testo
-
125 g Masloohlajeno maslo, za testo
-
1 x Jajceza testo
-
Solpo okusu, za testo
-
4 jedilne žlice Rumza kroglice
-
450 g Testokrhko testo, za kroglice
-
4 jedilne žlice Vodaza kroglice
-
4 jedilne žlice Kakav v prahuza kroglice
-
2 jedilni žlici Sladkor v prahupresejan sladkor v prahu, za kroglice
-
1 čajna žlička Cimetza kroglice
-
Kristalni sladkormalo, za posip
-
1 čajna žlička Cimetza posip
Navodila
Priprava krhkega testa:
V posodo presejte moko skupaj s ščepcem soli in v sredini naredite jamico, v katero dodajte sladkor in jajce. Z vilicami ju zmešajte v gosto kašo. Dodajte še na koščke narezano maslo in previdno vse skupaj zamesite ter postopoma jemljite moko z roba. Ko bo testo pripravljeno, ga oblikujte v kepo in postavite v hladilnik za približno pol ure.
Cimetove kroglice:
Krhko testo razvaljajte in pecite v pečici pri 180 °C približno 10 minut. Ko se bo ohladil, ga razdrobite. Drobtine dajte v skledo, pokapajte še z rumom in dobro premešajte. Počakajte toliko, da se bodo okusi dobro prepojili, nato dodajte stopljeno kokosovo maslo, vodo, sladkor v prahu, kakav in pa še cimet. Vse skupaj dobro pregnetite in pustite počivati v hladilniku približno 1 uro. Nato iz mase oblikujte kroglice in jih povaljajte v mešanici kristalnega sladkorja in cimeta. Kroglice postavite nazaj v hladilnik za približno 1 uro.
(Foto: Getty Images)