0 0
Cimetova sladica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1/2 skodelice Sladkor v prahu
1/2 skodelice Pomarančni sok
Cimetova palčka
1 žlica Pomarančna lupina
3 žličke Želatina
1/4 skodelice Voda
Jajčni beljak
300 ml Zgoščena smetana
Cimet

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cimetova sladica

  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V majhni posodi zmešajte sladkor, sok in cimetovo palčko. Mešajte na srednji temperaturi, dokler se sladkor ne raztopi.

Segrejemo do vrenja. Zmanjšajte temperaturo in brez mešanja kuhajte 5 minut. Odstranite z ognja. Vmešajte lupino in jo prenesite v skledo. Ohladite na sobno temperaturo.

V majhnem vrču želatino z vilicami močno stepite v vodo, dokler se ne raztopi. Ohladite na sobno temperaturo. Stepite v mešanico soka.

V čisti in suhi skledi stepajte beljake, dokler se ne oblikujejo mehki vrhovi. V mešanico soka vmešajte smetano.

Z žlico razporedite v 6 kozarcev. Pokrijte in ohlajajte 2 uri ali čez noč, dokler se ne strdi. Posujte s cimetom in na vrhu postrezite s pomarančno lupino ali s sadjem po želji.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Popolna jajčna omleta
Naprej
Mangovi mafini
Nazaj
Popolna jajčna omleta
Naprej
Mangovi mafini

Dodajte Komentar