Sestavine
-
1/2 skodelice Sladkor v prahu
-
1/2 skodelice Pomarančni sok
-
1× Cimetova palčka
-
1 žlica Pomarančna lupina
-
3 žličke Želatina
-
1/4 skodelice Voda
-
2× Jajčni beljak
-
300 ml Zgoščena smetana
-
Cimet
Navodila
V majhni posodi zmešajte sladkor, sok in cimetovo palčko. Mešajte na srednji temperaturi, dokler se sladkor ne raztopi.
Segrejemo do vrenja. Zmanjšajte temperaturo in brez mešanja kuhajte 5 minut. Odstranite z ognja. Vmešajte lupino in jo prenesite v skledo. Ohladite na sobno temperaturo.
V majhnem vrču želatino z vilicami močno stepite v vodo, dokler se ne raztopi. Ohladite na sobno temperaturo. Stepite v mešanico soka.
V čisti in suhi skledi stepajte beljake, dokler se ne oblikujejo mehki vrhovi. V mešanico soka vmešajte smetano.
Z žlico razporedite v 6 kozarcev. Pokrijte in ohlajajte 2 uri ali čez noč, dokler se ne strdi. Posujte s cimetom in na vrhu postrezite s pomarančno lupino ali s sadjem po želji.
(Foto: pexels.com)