Sestavine
-
1 skodelica Riž1 skodelica = 240 ml
-
350 ml Voda
-
ščepec Sol
-
2× Cimetova palčka
-
470 ml Mleko
-
5 žlic Sladkor
-
1× Jajce
-
2 žlički Vaniljev ekstrakt
-
1 žlička Cimet
-
1⁄4 žličke Mleti muškatni orešček
-
3 žlice Rozinepo okusu
-
1 žlica Maslo
Navodila
Riž, vodo, sol in cimetove palčke dodajte v skledo. Premešajte, nato pa zaprite pokrov in kuhajte 5 minut na visoki temperaturi, nato pa 10 minut na srednji.
Previdno odprite lonec in zavrzite cimetove paličice. V veliki skledi stepite sladkor, jajce, vaniljo, mleti cimet in muškatni orešček. Vmešajte ga v kuhan riž in kuhajte na nizki temperaturi.
Med pogostim mešanjem kuhajte, dokler se mlečni riž ne zgosti, približno 5 minut. Vmešajte maslo in rozine ter postrezite toplega.
(Foto: Instagram/tstocks1987)