Sestavine
-
Suhe sestavine
-
375 g Moka
-
220 g Sladkor
-
1 1/2 čajne žličke Pecilni prašek
-
1 žlička Soda bikarbona
-
Mokre sestavine
-
3× Jajce
-
125 ml Olje
-
290 g Kisla smetana
-
2 žlički Vaniljev ekstrakt
-
Cimetov sladkor
-
1 1/2 žlice Cimet
-
165 g Rjavi sladkor
-
60 g Maslo
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Namastite pekač za kruh in ga obložite s papirjem za peko ter pustite previs.
Suhe sestavine dajte v skledo in jih z metlico premešajte.
Mokre sestavine dajte v ločeno skledo in jih stepajte, dokler se ne združijo.
Sestavine za cimetov sladkor dajte v skledo in jih zmešajte, da se združijo (nastati mora kaša).
V skledi s suhimi sestavinami naredite jamico. Vlijte mokre sestavine in jih premešajte, dokler se ne povežejo.
V pekač vlijte približno 1/4 mase in zgladite površino. Na testo nanesite približno 1/3 cimetovega sladkorja.
Na vrh dajte polovico preostalega testa. Na testo posujte preostali cimetov sladkor. Z nožem za maslo naredite vrtince. Prelijte s preostalim testom.
Pecite nepokrito 45 minut. Nato ga pokrijte s folijo in pecite še 20 minut. Pustite v pekaču 5 minut, preden ga dvignete na hladilno rešetko.
Počakajte, da se ohladi, preden ga narežete. Dovolj vlažen in aromatičen, da ga lahko jemo navadnega, vendar malo dodatnega masla ne škodi!
(Foto: pexels.com)