0 0
Cimetov kruh

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Suhe sestavine
375 g Moka
220 g Sladkor
1 1/2 čajne žličke Pecilni prašek
1 žlička Soda bikarbona
Mokre sestavine
Jajce
125 ml Olje
290 g Kisla smetana
2 žlički Vaniljev ekstrakt
Cimetov sladkor
1 1/2 žlice Cimet
165 g Rjavi sladkor
60 g Maslo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cimetov kruh

  • 1 ura 30 minut
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

  • Suhe sestavine

  • Mokre sestavine

  • Cimetov sladkor

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C. Namastite pekač za kruh in ga obložite s papirjem za peko ter pustite previs.

Suhe sestavine dajte v skledo in jih z metlico premešajte.

Mokre sestavine dajte v ločeno skledo in jih stepajte, dokler se ne združijo.

Sestavine za cimetov sladkor dajte v skledo in jih zmešajte, da se združijo (nastati mora kaša).

V skledi s suhimi sestavinami naredite jamico. Vlijte mokre sestavine in jih premešajte, dokler se ne povežejo.

V pekač vlijte približno 1/4 mase in zgladite površino. Na testo nanesite približno 1/3 cimetovega sladkorja.
Na vrh dajte polovico preostalega testa. Na testo posujte preostali cimetov sladkor. Z nožem za maslo naredite vrtince. Prelijte s preostalim testom.

Pecite nepokrito 45 minut. Nato ga pokrijte s folijo in pecite še 20 minut. Pustite v pekaču 5 minut, preden ga dvignete na hladilno rešetko.

Počakajte, da se ohladi, preden ga narežete. Dovolj vlažen in aromatičen, da ga lahko jemo navadnega, vendar malo dodatnega masla ne škodi!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jagodne ploščice
Naprej
Domača nutela
Nazaj
Jagodne ploščice
Naprej
Domača nutela

Dodajte Komentar