Sestavine
-
400 g Čičerika
-
1× Čebula
-
2 stroka Česen
-
1× Paprika - rdeča
-
400 ml Kokosovo mleko
-
2 žlici Paradižnikova pasta
-
1 žlica Kari
-
1 žlička Kumina
-
1 žlička Koriander
-
Sol in poper
-
2 žlici Olivno olje
Navodila
Oljčno olje segrejte v velikem loncu na srednji temperaturi. Dodajte sesekljano čebulo in jo dušite, dokler ne postane prosojna.
Dodajte sesekljan česen in rdečo papriko ter ju nekaj minut dušite, da se zelenjava zmehča.
V lonec dodajte čičerko, kokosovo mleko, paradižnikovo pasto, kari v prahu, kumino in koriander. Zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in pustite vreti približno 20 minut oziroma dokler se omaka ne zgosti.
Po okusu začinite s soljo in poprom.
(Foto: pexels.com)