Sestavine
-
PREDTESTO:
-
10 g svežega kvasa
-
2 dl mlačne vode
-
35 dag bele krušne moke
-
TESTO:
-
15 g kvasa
-
4 dl mlačne vode
-
60 ml mlačnega mleka
-
50 dag bele moke
-
2 žlički soli
-
50 ml olivnega olja
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava predtesto
Vse sestavine skupaj zmesite, nato pokrijete z rahlo naoljeno plastično folijo (da se na površini ne zasuši) in pustite vzhajati 15 ur.
|
2
Narejeno
|
Priprava testa in peka
v vodi razstopite kvas, nato v to vmešate predtesto.
Ko se malo razmehča, lahko uporabite mešalec. Dodamo mleko, nato počasi vmešamo moko.
Zmes (ki je precej tekoča) gnetemo vsaj 15 minut. Kasneje dodamo olivno olje in sol.
Pokrito z naoljeno folijo pustimo vzhajati 2 uri.
Na pomokanem peki papirju oblikujemo tri podolgovate ciabatte ("copate"), ki jih spet pustimo vzhajati pol ure.
Ciabatte pečemo priblično pol ure na 220 stopinjah.
|