0 0
Churros

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 skodelica Voda 1 skodelica = 240 ml
1/2 skodelice Maslo
1/4 skodelice + 1 žlica Sladkor
1/4 čajne žličke Sol
1 skodelica Moka
Jajce
Olje za cvrtje
1 žlička Cimet

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Churros

Španska sladica

Kuhinja:

Uživajte v slastnih domačih churrosih!

  • 30 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V srednje veliki ponvi na srednji temperaturi zavrite vodo, maslo, 1 žlica sladkorja in sol. Ponev odstavite z ognja in vmešajte moko, da nastane gladko testo. Testo pustite nekaj minut, da se ohladi.

V testo vmešajte jajca, eno za drugim, pri čemer pazite, da se vsako jajce popolnoma vmeša, preden dodate naslednje.

Testo prenesite v vrečko za brizganje, ki je opremljena z zvezdasto konico.

V veliki globoki ponvi segrejte približno 2 cm rastlinskega olja na srednje visoki temperaturi, da doseže temperaturo 190 °C. Testo vlijte v vroče olje in ga s škarjami ali nožem odrežite, da dobite churrose. Churrose cvrite v serijah, dokler ne postanejo zlatorjavi z vseh strani, približno 2-3 minute na stran.

Z žlico z režami jih odstranite iz olja in odcedite na krožniku, obloženem s papirnato brisačo.

Ko so churrosi še topli, jih potresite z mešanico cimeta in sladkorja (zmešajte 1/4 skodelice sladkorja in 1 žličko cimeta).

Churrose postrezite tople s čokoladno omako, karamelno omako ali pa s sladoledom in sadjem.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Klapavice
Naprej
Rižota s klapavicami
Nazaj
Klapavice
Naprej
Rižota s klapavicami

Dodajte Komentar