Sestavine
-
1 skodelica Voda1 skodelica = 240 ml
-
1/2 skodelice Maslo
-
1/4 skodelice + 1 žlica Sladkor
-
1/4 čajne žličke Sol
-
1 skodelica Moka
-
3× Jajce
-
Olje za cvrtje
-
1 žlička Cimet
Navodila
V srednje veliki ponvi na srednji temperaturi zavrite vodo, maslo, 1 žlica sladkorja in sol. Ponev odstavite z ognja in vmešajte moko, da nastane gladko testo. Testo pustite nekaj minut, da se ohladi.
V testo vmešajte jajca, eno za drugim, pri čemer pazite, da se vsako jajce popolnoma vmeša, preden dodate naslednje.
Testo prenesite v vrečko za brizganje, ki je opremljena z zvezdasto konico.
V veliki globoki ponvi segrejte približno 2 cm rastlinskega olja na srednje visoki temperaturi, da doseže temperaturo 190 °C. Testo vlijte v vroče olje in ga s škarjami ali nožem odrežite, da dobite churrose. Churrose cvrite v serijah, dokler ne postanejo zlatorjavi z vseh strani, približno 2-3 minute na stran.
Z žlico z režami jih odstranite iz olja in odcedite na krožniku, obloženem s papirnato brisačo.
Ko so churrosi še topli, jih potresite z mešanico cimeta in sladkorja (zmešajte 1/4 skodelice sladkorja in 1 žličko cimeta).
Churrose postrezite tople s čokoladno omako, karamelno omako ali pa s sladoledom in sadjem.
(Foto: pexels.com)