Sestavine
-
Cheesecake piškoti
-
250 g Moka
-
100 g Riževa moka
-
250 g Maslo
-
100 g Sladkor v prahu
-
1× Jajčni rumenjak
-
100 g Kremni sir
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
2 žlici Borovničeva marmelada
-
Napitek
-
250 g Borovnice
-
3 žlice Med
-
50 g Kremni sir
-
150 ml Kokosovo mleko
-
Ledene kocke
Navodila
Moko presejte na čisto delovno površino. Na sredini naredite jamico in dodajte maslo, sladkor in rumenjak. S konicami prstov postopoma vmešajte moko, dokler se zmes ne združi v mehko testo. Pokrijte ga s folijo za živila in ga 30 minut hladite, da se strdi.
Delovno površino posujte z malo moke in testo razvaljajte na debelino 5 milimetrov. Iz testa oblikujte kroge in jih postavite na pekač, obložen s peki papirjem. Postavite v hladilnik za 30 minut, da se testo strdi.
Segrejte pečico na 150 °C. Piškote pecite 30 minut, da postanejo svetlo zlate barve.
Kremni sir, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt zmešajte do gladkega. Polovico piškotov premažite z zmesjo kremnega sira in na sredino položite majhno količino marmelade. Obložite s preostalimi navadnimi piškoti.
Sestavine za napitek, dajte v mešalnik in jih zmešajte do gladkega. Razdelite ga v kozarce in na vrhu posujte z zdrobljenimi piškoti.