Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
450 g Mleto goveje meso
-
1/2 Čebula
-
1/2 Paprika
-
2 stroka Česen
-
2 žlički Dimljena sladka paprika
-
1/2 žličke Origano
-
700 ml Goveja juha
-
420 g Paradižnikova mezga
-
300 g Makaroni
-
Sol in poper
-
1 skodelica Čedarnariban
-
100 ml Zgoščena smetana
-
2 žlici Peteršilj
Navodila
Segrejte oljčno olje, dodajte mleto govedino in kuhajte, dokler ne porumeni, približno 5 minut, pri čemer pazite, da se govedina med kuhanjem zdrobi. Odlijte odvečno maščobo.
Dodajte sesekljano čebulo in papriko ter ju med pogostim mešanjem kuhajte, dokler se ne zmehčata, približno 3 minute. Vmešajte sesekljan česen, papriko v prahu in origano in kuhajte približno 1 minuto.
Vmešajte paradižnikovo omako in testenine; po okusu začinite s soljo in poprom.
Vmešajte sir in smetano, dokler se sir ne stopi, približno 2 minuti in vmešajte peteršilj.
(Foto: Instagram/thecozycook)