Sestavine
-
500 g Plazma keksi
-
200 g Maslo
-
400 g Kremni sir
-
80 g Sladkor v prahu
-
2 žlički Vaniljev ekstrakt
-
600 ml Zgoščena smetana
-
Jedilno barvilo
-
4 žlice Malinova marmelada
-
Kokosovi kosmiči
Navodila
Piškote zdrobite v kuhinjskem robotu in dodajte maslo ter dobro premešajte.
V skledi stepite kremni sir, sladkor v prahu in vaniljo do gladkega. Postopoma dodajte smetano in jo stepajte 2 minuti oziroma dokler se dobro ne poveže in rahlo zgosti.
Tretjino mase z žlico prenesite skledo in dajte na stran. V preostalo zmes vmešajte malo živilskega barvila, da postane svetlo rožnata. Polovico rožnate zmesi prenesite v drugo skledo.
V en del rožnate zmesi dajte 2 žlici marmelade. Roza zmes enakomerno razdelite med osem papirnatih skodelic.
V vsako skodelico potresite 2 žlički piškotne mase in jo rahlo potisnite ob dno skodelice. Rezervirano belo zmes enakomerno razdelite med skodelice. Ponovite s še enim slojem piškotne mešanice, pri čemer za vsako skodelico uporabite 2 žlički.
Preostali 2 žlici marmelade dajte v preostalo rožnato zmes. Enakomerno razdelite med skodelice. Na vrh položite preostalo piškotno zmes in jo rahlo pritisnite s hrbtno stranjo žlice.
V sredino vsake skodelice vstavite paličico. Sladoled postavite v zamrzovalnik s palico navzgor za 4 do 6 ur ali dokler ne zamrznejo.
Previdno odrežite skodelico in jo odstranite. Posujte s kokosom.
(Foto: pexels.com)