0 0
Cheese cake sladoled

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
500 g Plazma keksi
200 g Maslo
400 g Kremni sir
80 g Sladkor v prahu
2 žlički Vaniljev ekstrakt
600 ml Zgoščena smetana
Jedilno barvilo
4 žlice Malinova marmelada
Kokosovi kosmiči

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cheese cake sladoled

  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Piškote zdrobite v kuhinjskem robotu in dodajte maslo ter dobro premešajte.

V skledi stepite kremni sir, sladkor v prahu in vaniljo do gladkega. Postopoma dodajte smetano in jo stepajte 2 minuti oziroma dokler se dobro ne poveže in rahlo zgosti.

Tretjino mase z žlico prenesite skledo in dajte na stran. V preostalo zmes vmešajte malo živilskega barvila, da postane svetlo rožnata. Polovico rožnate zmesi prenesite v drugo skledo.

V en del rožnate zmesi dajte 2 žlici marmelade. Roza zmes enakomerno razdelite med osem papirnatih skodelic.

V vsako skodelico potresite 2 žlički piškotne mase in jo rahlo potisnite ob dno skodelice. Rezervirano belo zmes enakomerno razdelite med skodelice. Ponovite s še enim slojem piškotne mešanice, pri čemer za vsako skodelico uporabite 2 žlički.
Preostali 2 žlici marmelade dajte v preostalo rožnato zmes. Enakomerno razdelite med skodelice. Na vrh položite preostalo piškotno zmes in jo rahlo pritisnite s hrbtno stranjo žlice.

V sredino vsake skodelice vstavite paličico. Sladoled postavite v zamrzovalnik s palico navzgor za 4 do 6 ur ali dokler ne zamrznejo.

Previdno odrežite skodelico in jo odstranite. Posujte s kokosom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pleskavica in ajdova kaša s porom ter gobami
Naprej
Riževe tablice
Nazaj
Pleskavica in ajdova kaša s porom ter gobami
Naprej
Riževe tablice

Dodajte Komentar