Sestavine
-
2 rezini Kruh s semeni
-
2 žlici Oljčno olje
-
2 žlici Mešana semena
-
1 žlica Pripravljena hrustljavo ocvrta čebula
-
Solata
-
Solatni preliv
-
3 žlice Oljčno olje
-
4 žlice Grški jogurt
-
3 stroki Česen
-
20 g Naribanega parmezana
-
1/2 Limonaiztisnjen sok
-
2 čajni žlički Dijonska gorčica
Navodila
Kruh narežite na 1 cm velike kocke in ga popecite. Preložite ga v skledo, pokapajte z oljčnim oljem, dodajte ščepec soli, semena in hrustljavo čebulo. Premešajte, da se prepražene kocke kruha obložijo s semeni in čebulo.
V drugi skledi stepite sestavine za preliv, dokler niso gladke in kremaste. Po potrebi ga z 1-2 žlicama vode razmehčajte in začinite z malo soli in veliko mletega črnega popra. Odstranite polovico preliva iz sklede.
V solato vmešajte v preliv in premešajte, da se vse enakomerno obloži. Razdelite na krožnike in jih obložite s korenjem in drobnjakom ter parmezanovimi rezinami, ki jih lahko dodate skupaj z dodatnim prelivom.
(Foto: pexels.com)