Sestavine
-
1 skodelica Moka1 skodelica = 240 ml
-
3/4 čajne žličke Sol
-
2 čajni žlički Pecilni prašek
-
230 ml Jogurt
-
2 čajni žlički Maslo
-
3 stroki Česen
-
1 žlica Parmezan
-
1 žlica Peteršilj
Navodila
Pečico segrejte na 190 °C. Obložite pekač s peki papirjem.
V veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol ter dobro premešajte. Dodajte jogurt in z žlico premešajte.
Nato s suhimi rokami pregnetite testo. Če je testo preveč lepljivo, lahko dodate še malo moke. Oblikujte kepo.
Testo razdelite na 8 enakih delov, nato pa vsak del razvaljajte v trakove, dolge približno 9 centimetrov.
Vsak trak zavežite v “vozel”; položite jo na pripravljen pekač. Zgornji del popršite z oljčnim oljem. Pecite na zgornji tretjini pečice, dokler ne postanejo zlati, približno 18 minut. Počakajte 5 minut, da se ohladijo.
Medtem v ponvi raztopite maslo, dodajte sesekljan česen in ga 2 minuti pražite, dokler ne postane zlatorumen.
Vozle vrzite v ponev s stopljenim maslom in česnom ali jih s čopičem premažite s česnom.
Če so vozli preveč suhi, jih še enkrat premažite z oljčnim oljem. Potresite s parmezanom in sesekljanim peteršiljem.
(Foto: pexels.com)