0 0
Česnovi vozli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 skodelica Moka 1 skodelica = 240 ml
3/4 čajne žličke Sol
2 čajni žlički Pecilni prašek
230 ml Jogurt
2 čajni žlički Maslo
3 stroki Česen
1 žlica Parmezan
1 žlica Peteršilj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Česnovi vozli

  • 30 minut
  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 190 °C. Obložite pekač s peki papirjem.

V veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol ter dobro premešajte. Dodajte jogurt in z žlico premešajte.

Nato s suhimi rokami pregnetite testo. Če je testo preveč lepljivo, lahko dodate še malo moke. Oblikujte kepo.

Testo razdelite na 8 enakih delov, nato pa vsak del razvaljajte v trakove, dolge približno 9 centimetrov.

Vsak trak zavežite v “vozel”; položite jo na pripravljen pekač. Zgornji del popršite z oljčnim oljem. Pecite na zgornji tretjini pečice, dokler ne postanejo zlati, približno 18 minut. Počakajte 5 minut, da se ohladijo.

Medtem v ponvi raztopite maslo, dodajte sesekljan česen in ga 2 minuti pražite, dokler ne postane zlatorumen.

Vozle vrzite v ponev s stopljenim maslom in česnom ali jih s čopičem premažite s česnom.

Če so vozli preveč suhi, jih še enkrat premažite z oljčnim oljem. Potresite s parmezanom in sesekljanim peteršiljem.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Arašidova torta
Naprej
Napitek za odpornost
Nazaj
Arašidova torta
Naprej
Napitek za odpornost

Dodajte Komentar