0 0
Česnovi krofki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
80 ml Mleko
2 žlički Suhi kvas
1/2 žličke Sladkor v prahu
300 g Moka
1 žlička Sol
60 g Maslo
Jajce
20 g Parmezan
2 žlici Peteršilj
Olje
Nadev
40 g Maslo
4 stroki Česen
120 ml Smetana
140 g Čedar

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Česnovi krofki

  • 2 uri
  • Porcije 20
  • Srednje

Sestavine

  • Nadev

Navodila

Deli

Zmešajte mleko, kvas in sladkor. Postavite na stran za 5 minut ali dokler se ne speni. V veliki skledi zmešajte moko in sol ter na sredini naredite jamico. Dodajte maslo , jajca in mlečno mešanico ter premešajte.

Testo prestavite na rahlo pomokano površino in ga gnetite. Dajte ga v veliko, rahlo naoljeno skledo. Pokrijte ga z vlažno brisačo in postavite na toplo mesto za 1 uro ali dokler se ne podvoji.

Testo  razvaljajte na rahlo pomokani površini na debelino 7 mm. Z okroglim modelčkom iz testa izrežite kroge. Kroge položite na velik, rahlo pomokan pladenj približno 3 cm narazen. Rahlo pokrijte s kuhinjsko brisačo in postavite na hladno za 30 minut ali dokler rahlo ne narastejo.

Medtem pripravite nadev: Na nizki temperaturi raztopite maslo. Dodajte česen in ga kuhajte 30 sekund. Dodajte smetano in sir ter mešajte, dokler se sir ne stopi in združi. Ohladite na sobno temperaturo.

V plitvi skledi zmešajte parmezan in peteršilj. V veliko ponev vlijte olje, da bo segalo do polovice stranice ponve. Postavite na srednjo temperaturo in segrevajte. V serijah testo pecite po 1 minuto na vsaki strani ali dokler se ne napihne in zlato zapeče. Krofke prenesite v skledo s peteršiljem in sirom ter pritisnite, da se obložijo. Prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo. Ponovite s preostalimi krofi.

Nadev vlijte v vrečko za brizganje in z majhnim koničastim nožem prebodite luknjo na strani krofa, nato pa v luknjo stisnite nadev. Ponovite s preostalimi krofi.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sushi sendvič
Naprej
Solata s hrustljavimi šampinjoni
Nazaj
Sushi sendvič
Naprej
Solata s hrustljavimi šampinjoni

Dodajte Komentar