0 0
Česnov pesto s klobaso

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlički Semena koromača
2 x Čili
Oljčno olje
4 x Klobasa
4 stroki Česen
300 g Testenine
1 x Limona
Sol
Poper
Parmezan
4 pesti Špinača

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Česnov pesto s klobaso

  • 60 min
  • Porcije 3
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Semena koromača in čilija zdrobite v pestiču in možnarju, nato pa jih pustite ob strani. V ponvi na srednji temperaturi segrejte malo oljčnega olja. Klobaso narežite in jo dajte v ponev. Z žlico premešajte, da postane podobno grobemu mletemu mesu. Pražite nekaj minut, dokler se meso ne obarva in se maščoba ne razpusti.

Mesu dodajte sesekljana semena koromača in čilije ter na srednji temperaturi kuhajte približno 10 minut, da meso postane hrustljavo, temno zlato rjavo in karamelizirano. Zmanjšajte segrevanje.

Pristavite veliko posodo z osoljeno vodo, da zavre. Dodajte stroke česna v vodo in jih kuhajte 3 do 4 minute, preden dodate špinačo. Dodajte šinačo in kuhajte še 3 do 4 minute, dokler špinača ne ovene, nato pa z žlico odstranite špinačo in stroke česna ter vse skupaj dajte v kuhinjski robot. Vodi dodajte testenine in skuhajte v skladu z navodili na embalaži.

Česen in špinačo zmeljite v kuhinjskem robotu, da dobite temno zeleno omako, nato dodajte malo olivnega olja, naribajte limonino lupinico ter ščepec soli in popra.

Ko so testenine kuhane, jih odcedite v cedilu in prihranite nekaj vode za kuhanje. Testenine dajte nazaj v ponev in dodajte malo vode za kuhanje ter stisnite limonin sok. Lepo zeleno omako nežno vmešajte v testenine, nato pa jih takoj razdelite v sklede. Dodajte slastno hrustljavo klobaso in lepo nariban parmezan ter postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Španska ribja juha
Naprej
Hruškova čežana
Nazaj
Španska ribja juha
Naprej
Hruškova čežana

Dodajte Komentar