Sestavine
-
2 žlički Semena koromača
-
2 x Čili
-
Oljčno olje
-
4 x Klobasa
-
4 stroki Česen
-
300 g Testenine
-
1 x Limona
-
Sol
-
Poper
-
Parmezan
-
4 pesti Špinača
Navodila
Semena koromača in čilija zdrobite v pestiču in možnarju, nato pa jih pustite ob strani. V ponvi na srednji temperaturi segrejte malo oljčnega olja. Klobaso narežite in jo dajte v ponev. Z žlico premešajte, da postane podobno grobemu mletemu mesu. Pražite nekaj minut, dokler se meso ne obarva in se maščoba ne razpusti.
Mesu dodajte sesekljana semena koromača in čilije ter na srednji temperaturi kuhajte približno 10 minut, da meso postane hrustljavo, temno zlato rjavo in karamelizirano. Zmanjšajte segrevanje.
Pristavite veliko posodo z osoljeno vodo, da zavre. Dodajte stroke česna v vodo in jih kuhajte 3 do 4 minute, preden dodate špinačo. Dodajte šinačo in kuhajte še 3 do 4 minute, dokler špinača ne ovene, nato pa z žlico odstranite špinačo in stroke česna ter vse skupaj dajte v kuhinjski robot. Vodi dodajte testenine in skuhajte v skladu z navodili na embalaži.
Česen in špinačo zmeljite v kuhinjskem robotu, da dobite temno zeleno omako, nato dodajte malo olivnega olja, naribajte limonino lupinico ter ščepec soli in popra.
Ko so testenine kuhane, jih odcedite v cedilu in prihranite nekaj vode za kuhanje. Testenine dajte nazaj v ponev in dodajte malo vode za kuhanje ter stisnite limonin sok. Lepo zeleno omako nežno vmešajte v testenine, nato pa jih takoj razdelite v sklede. Dodajte slastno hrustljavo klobaso in lepo nariban parmezan ter postrezite.
(Foto: pexels.com)