Sestavine
-
1× Francoska štruca
-
40 g Maslo
-
2 žlici Olivno olje
-
2 stroka Česen
-
Sol in poper
-
100 g Mocarela sir
-
2 žlici Parmezan
-
1 žlica Peteršilj
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Kruh po dolžini prerežite na polovico.
Kruh z rezano stranjo navzgor položite na pekač. V skledi z vilicami zmešajte maslo, oljčno olje, sesekljan česen, sol in poper. Z žlico enakomerno razporedite mešanico po celotni površini obeh polovic kruha.
Obložen česnov kruh zavijte v folijo in postavite v pečico. Kruh pecite 10 minut.
Po 10 minutah kruh odvijte in ga enakomerno potresite s sirom. Vrnite v pečico in pecite nepokrito še 6 minut. Vrh enakomerno potresite s peteršiljem. Narežite na rezine in postrezite tople. Dober tek!
(Foto: pexels.com)