0 0
Česnov krompir

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Krompir
80 g Maslo
2 stroka Česen
2 žlici Peteršilj
8 rezin Čedar
Dimljena sladka paprika

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Česnov krompir

LASTNOSTI:
    • 1 ura 30 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Pečico segrejte na 200 °C. Velik pekač obložite s papirjem za peko. Vsakemu krompirju rahlo prerežite dno, da bo na deski za rezanje ležal ravno. Naredite tanke, enakomerno razporejene zareze po krompirju, približno 2/3 globoko. Položite ga na pripravljen pekač.

    V manjši skledi zmešajte stopljeno maslo, sesekljan česen in peteršilj. Dobro začinite. Krompir namažite z malo maslene mešanice. Pecite 1 uro ali dokler se krompir ne zmehča.

    Odstavite za 10 minut, da se nekoliko ohladi.

    Medtem vsako rezino čedarja narežite na 9 majhnih kvadratkov (potrebujete približno 65 kvadratkov).

    Vsak rez krompirja nekoliko razprite in vanj položite kvadratek čedarja. Zgornji del namažite s preostalo masleno zmesjo. Potresite s papriko. Pecite 15 do 20 minut ali dokler se ne stopi in pozlati.

    (Foto: freepik.com)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Božične kapice
    Naprej
    Pijača dobrodošlice
    Nazaj
    Božične kapice
    Naprej
    Pijača dobrodošlice

    Dodajte Komentar