Sestavine
-
5× Krompir
-
80 g Maslo
-
2 stroka Česen
-
2 žlici Peteršilj
-
8 rezin Čedar
-
Dimljena sladka paprika
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Velik pekač obložite s papirjem za peko. Vsakemu krompirju rahlo prerežite dno, da bo na deski za rezanje ležal ravno. Naredite tanke, enakomerno razporejene zareze po krompirju, približno 2/3 globoko. Položite ga na pripravljen pekač.
V manjši skledi zmešajte stopljeno maslo, sesekljan česen in peteršilj. Dobro začinite. Krompir namažite z malo maslene mešanice. Pecite 1 uro ali dokler se krompir ne zmehča.
Odstavite za 10 minut, da se nekoliko ohladi.
Medtem vsako rezino čedarja narežite na 9 majhnih kvadratkov (potrebujete približno 65 kvadratkov).
Vsak rez krompirja nekoliko razprite in vanj položite kvadratek čedarja. Zgornji del namažite s preostalo masleno zmesjo. Potresite s papriko. Pecite 15 do 20 minut ali dokler se ne stopi in pozlati.
(Foto: freepik.com)