Sestavine
-
Češnjeva plast
-
40 g Sladkor
-
1 1/2 žlice Koruzni škrob
-
150 ml Mleko
-
1 skodelica Češnjev pire1 skodelica = 240 ml
-
2× Rumenjak
-
1 čajna žlička Maslo
-
ščepec Sol
-
Čokoladna plast
-
60 g Sladkor
-
1 žlica Koruzni škrob
-
300 ml Mleko
-
3 kapljice Vaniljev ekstrakt
-
70 g Temna čokolada
-
2× Rumenjak
-
1 čajna žlička Maslo
Navodila
Češnjev pire: Približno skodelico odmrznjenih češenj brez koščic zmiksajte v kuhinjskem robotu, dokler ne dobite gladkega pireja. Po potrebi dodajte češnje, da dobite 1 skodelico češnjevega pireja.
Češnjeva plast: Rumenjake rahlo stepite.
V ponvi zmešajte sladkor, sol in koruzni škrob. Dodajte mleko in stepajte, da odstranite morebitne grudice. Vmešajte češnjev pire. Na srednji temperaturi kuhajte in mešajte, dokler se mešanica ne zgosti in naredi mehurčke. Kuhajte še 2 minuti.
Polovico mešanice češenj in mleka dodajte rumenjakom. Stepajte, dokler se dobro ne premešajo. Vrnite v ponev in 1 minuto kuhajte na nizki temperaturi. Zmanjšajte temperaturo. Vmešajte maslo, da se stopi, nato pa odstavite z ognja.
Češnjev puding razdelite v 3-4 skodelice in pripravite še čokoladni puding.
Čokoladna plast: Rumenjake rahlo stepite.
V srednje veliki ponv zmešajte sladkor in koruzni škrob. Dodajte mleko in stepajte, da se znebite morebitnih grudic. Na srednji temperaturi kuhajte in mešajte, dokler se ne zgosti in naredi mehurčke. Vmešajte čokolado. Kuhajte še 2 minuti.
Polovico mešanice čokolade in mleka dodajte rumenjakom. Mešajte in vrnite v lonec in dodajte vaniljo. 1 minuto kuhajte, nato pa zmanjšajte temperaturo. Vmešajte maslo in odstranite z ognja.
Čokoladni puding razdelite na višnjev puding. Postrezite toplo ali ohlajeno. Po želji okrasite s češnjo na vrhu, metinim listom ali svežo stepeno smetano.
(Foto: pixabay.com)