Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
1× Čebula
-
1 žlica Maslo
-
1 l Zelenjavna juha
-
250 g Riž
-
75 g Čemaž
-
50 g Parmezan
-
po okusu Sol in poper
Navodila
Na olju popražite sesekljano čebulo. Dodajte riž in dobro premešajte. Pražite 3 minute, nato pa dodajte na drobno sesekljan čemaž in pražite še 3 minute.
Rižu prilijte vročo zelenjavno juho in premešajte. Zdaj rižoto začinite in premešajte. Kuhajte, dokler tekočina ne izhlapi.
Poskusite, če je rižota kuhana. Če je riž se trd, dodajte še malo vode.
Preden postrežete, rižoti dodajte maslo in mešajte, da se stopi.
Rižoto postrezite z naribanim parmezanom. Po želji dodajte morske sadeže. Dober tek!
(Foto: pexels.com)