0 0
Čemaževa rižota

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Olivno olje
Čebula
1 žlica Maslo
1 l Zelenjavna juha
250 g Riž
75 g Čemaž
50 g Parmezan
po okusu Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čemaževa rižota

  • 40 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Na olju popražite sesekljano čebulo. Dodajte riž in dobro premešajte. Pražite 3 minute, nato pa dodajte na drobno sesekljan čemaž in pražite še 3 minute.

Rižu prilijte vročo zelenjavno juho in premešajte. Zdaj rižoto začinite in premešajte. Kuhajte, dokler tekočina ne izhlapi.

Poskusite, če je rižota kuhana. Če je riž se trd, dodajte še malo vode.

Preden postrežete, rižoti dodajte maslo in mešajte, da se stopi.

Rižoto postrezite z naribanim parmezanom. Po želji dodajte morske sadeže. Dober tek!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čemažev pire krompir
Naprej
Krompirjeva enolončnica s čemažem
Nazaj
Čemažev pire krompir
Naprej
Krompirjeva enolončnica s čemažem

Dodajte Komentar