Sestavine
-
150 g Čemaž
-
1× Čebula
-
2 žlici Oljčno olje
-
2× Krompir
-
450 ml Zelenjavna juha
-
Sol in poper
-
85 ml Smetana za kuhanje
Navodila
Sesekljajte čebulo in jo popražite na olju, da postekleni.
Olupite krompir in ga narežite ter dodajte čebuli. Pražite dodatnih 7 minut in dobro premešajte. Dolijte vodo, da prekrije vrhove krompirja. Kuhajte še 10-15 minut, oziroma dokler krompir ni kuhan.
Operite čemaž in ga sesekljajte. Dodajte ga kuhanemu krompirju in vse skupaj prelijte z zelenjavno juho. Pustite vreti 6 minut.
V kuhinjskem robotu zmeljite do gladkega, dodajte smetano in premešajte, da dobite kremno juho.
Po okusu dodajte sol in poper ter ostale začimbe po okusu.
(Foto: pexels.com)