Sestavine
-
1 žlica Maslo
-
2× Čebula
-
60 ml Balzamični kis
-
4 žlice Brusnicesesekljane
-
1 žlica Sladkor
-
1⁄2 žličke Sol
-
1⁄2 žličke Pomarančna lupina
-
16× Polnozrnati krekerji
-
220 g Kremni sir
Navodila
V veliki ponvi na srednji temperaturi stopite maslo, dodajte sesekljano čebulo in jo pražite 15 do 18 minut oziroma dokler ne postane zlata in mehka.
Vmešajte kis in preostale sestavine, le kremni sir prihranite za konec; med občasnim mešanjem kuhajte 2 do 4 minute.
Karamelizirana čebula-brusnice-kremni grižljaji: 16 polnozrnatih krekerjev namažite z 1 1/2 žličke kremnega sira in vsakega prelijte z 1 žlico mešanice karamelizirane čebule. Okrasite s svežim koriandrom ali peteršiljevimi lističi.
(Foto: pexels.com)