Sestavine
-
1× Listnato testo
-
1× Jajčni rumenjak
-
450 g Sir
-
150 ml Belo vino
-
2× Čebula
-
2 žlici Smetana za kuhanje
-
1 strok Česen
-
Sol in poper
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C. Obložite pekač s peki papirjem.
Segrejte vino, in ko je vroče, mu dodajte sesekljano čebulo, česen in smetano. Vse skupaj zavrite, pokrijte, nekoliko zmanjšajte temperaturo in dušite, da tekočina povre.
Dušeni čebuli primešajte nariban sir, sol in poper.
Testo razkosajte na 4 dele in na vsak kvadrat položite četrtino nadeva.
Robove testa premažite z rumenjakom in testo prepognite v trikotnike. Stisnite robove in žepke položite na pekač. Pecite 15 minut, da se žepki zlato rjavo zapečejo.
Čebulne žepke postrezite kot prigrizek ali predjed.
(Foto: freepik.com)