0 0
Čebulni žepki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Listnato testo
Jajčni rumenjak
450 g Sir
150 ml Belo vino
Čebula
2 žlici Smetana za kuhanje
1 strok Česen
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čebulni žepki

Čebula vsebuje žveplove spojine, ki so odgovorne za njen izrazito oster vonj in okus. Te spojine se sproščajo pri rezanju čebule, kar povzroča solze in močne arome. S kuhanjem ali pečenjem čebule na žaru pa lahko ublažite njen okus in poudarite njeno naravno sladkost.

  • 30 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 180 °C. Obložite pekač s peki papirjem.

Segrejte vino, in ko je vroče, mu dodajte sesekljano čebulo, česen in smetano. Vse skupaj zavrite, pokrijte, nekoliko zmanjšajte temperaturo in dušite, da tekočina povre.

Dušeni čebuli primešajte nariban sir, sol in poper.

Testo razkosajte na 4 dele in na vsak kvadrat položite četrtino nadeva.

Robove testa premažite z rumenjakom in testo prepognite v trikotnike. Stisnite robove in žepke položite na pekač. Pecite 15 minut, da se žepki zlato rjavo zapečejo.

Čebulne žepke postrezite kot prigrizek ali predjed.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Palačinke s pistacijo
Naprej
Juha iz postrvi
Nazaj
Palačinke s pistacijo
Naprej
Juha iz postrvi

Dodajte Komentar