0 0
Čebulni pire s slanino in lososovim filejem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
50 g Slanina
0.8 kg Krompir
0.5 kg Losos losososvi fileji
100 g Čebula
2 jedilni žlici Repično olje
Muškatni orešček
200 ml Polnomastno mleko
3 jedilne žlice Maslo čajno maslo
1 šopek Drobnjak
Poper
Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čebulni pire s slanino in lososovim filejem

LASTNOSTI:

    Na hitro pripravljeno kosilo, ki je tudi zelo okusno. Komu se ne bi prilegel pečen losos in krompirjev pire s čebulo ter slanino...

    • 35 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Odtalite file lososa. Operite in olupite krompir, pokrijte in kuhajte v vreli slani vodi približno 20 minut. Ko se bo zmehčal, odcedite in pustite, da se bo nekoliko ohladil. Medtem pa nasekljajte slanino in jo popražite v ponvi na žlici vročega repičnega olja. Olupljeno čebulo narežite na majhne kocke, dodajte v ponev k slanini in dušite še 3 minute.

    Fileje lososa solite in poprajte. V vroči ponvi jih na žlici repičnega olja na srednjem ognju pecite približno 5 minut na vsaki strani.

    V loncu raztopite maslo, prilijte mleko in ga segrejte. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Dodajte še vedno topel krompir, ki pa ste ga prej pretlačili, vmešajte popečeno slanino in dobro premešajte.

    Pečene lososove fileje in pire naložite enakomerno na krožnike in okrasite še z drobnjakom.

    Namig: Pire se bo odlično podal tudi k pečenemu mesu ali pa h klobasam.

    (Foto: Getty Images)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Lazanja v skodelici
    Naprej
    Solata s testeninami po grško
    Nazaj
    Lazanja v skodelici
    Naprej
    Solata s testeninami po grško

    Dodajte Komentar