Sestavine
-
170 ml Destiliran sladni kis
-
70 g Zlati sladkor v prahu
-
2 x Čebula
-
Olje
-
100 g Gladka moka
-
1 žlička Kajenski poper
-
1/2 žličke Mleti koriander
-
Dimljena sladka paprika
-
Za paniranje
-
100 g Koruzna moka
-
100 g Moka
-
1/2 žličke Soda bikarbona
-
300 ml Lager
Navodila
Kis, sladkor, 50 ml vode in 1 žličko soli dajte v ponev in zavrite ter odstavite z ognja. V ponev dodajte čebulo, pokrijte in pustite, da se ohladi.
V ponev vlijte olje in segrejte na 180 stopinj Celzija. Za mešanico začinjene moke v skledi zmešajte moko, kajenski poper, koriander in 1 žličko soli.
Za pripravo testa v skledi zmešajte moko in sodo bikarbono, nato pa počasi stepajte pivo. Odcedite vložene čebulne obročke in jih povaljajte v mešanici začinjene moke. Po enega potopite v testo, nato pa jih 2-3 minute cvrite v vročem olju, da postanejo zlati in hrustljavi. Odcedite na kuhinjskem papirju in jih začinite s papriko in z malo morske soli.
(Foto: pexels.com)