Sestavine
-
3 žlice Maslo
-
2× Čebula2 veliki čeuli ali 3 srednjeb
-
3/4 žličke Sol
-
1/2 žličke Poper
-
1/2 žličke Čebula v prahu
-
1/4 žličke Kajenski poper
-
120 g Kremni sir
-
4 žlice Majoneza
-
100 ml Kisla smetana
Navodila
V ponvi na srednji temperaturi raztopite maslo. Dodajte sesekljano čebulo, sol, poper, čebulo v prahu in kajenski poper. Med mešanjem kuhajte 5 minut. Nato zmanjšajte temperaturo na srednje nizko in med občasnim mešanjem kuhajte 20 do 25 minut. Čebula mora biti sladka in zlata. Odstavite s štedilnika in pustite, da se ohladi.
V skledo dajte kremni sir, kislo smetano in majonezo ter jih zmešajte do gladkega.
Dodajte karamelizirano čebulo. Mešajte, dokler se ne poveže. Postavite v hladilnik za vsaj 2 uri, da se okusi razvijejo, še bolje pa čez noč!
Postrezite okrašeno s sesekljanim drobnjakom. Najbolje se poda z navadnim krompirjevim čipsom!
(Foto: pexels.com)