Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
3× Čebula
-
1 žlica Rjavi sladkor
-
2 žlici Vinski kis
-
2 skodelici Moka za vzhajanje
-
1/4 žličke Pecilni prašek
-
60 g Maslo
-
2 žlici Peteršilj
-
2 žlici Bazilika
-
1× Jajce
-
1/2 skodelice Mleko
-
50 g Sir feta
Navodila
V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte narezano čebulo. Pokrijte. Ob občasnem mešanju kuhajte 10 do 12 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte sladkor in kis. Med nenehnim mešanjem kuhajte 5 minut ali dokler ne karamelizira. Prenesite v ognjevarno skledo. Odstavite za 20 minut, da se ohladi.
Pečico segrejte na 180 °C. Namastite pekač za mafine. Luknje obložite s peki papirjem.
V skledo presejte moko in pecilni prašek. V mešanico moke vtrite maslo, da bo mešanica podobna drobtinam. Dodajte peteršilj in baziliko. Začinite s soljo in poprom. Premešajte, da se sestavine povežejo. Na sredini zmesi naredite jamico. Dodajte jajce in mleko in mešajte, dokler ne nastane lepljivo testo. Položite ga na rahlo pomokano površino. Rahlo gnetite, da postane gladko.
Z rahlo pomokanim valjarjem razvaljajte testo v pravokotnik. Po testu razporedite čebulno mešanico in ga potresite s feto. Testo zvijte in narežite na 12 enakomernih rezin. Po 1 rezino položite v pripravljeno luknjo v pekaču za mafine in jo rahlo pritisnite. Premažite z mlekom.
Pecite 25 minut ali dokler ne postanejo zlati in pečeni. 5 minut pustite stati v posodi. Postrezite potresene s peteršiljem.
(Foto: pexels.com)