Sestavine
-
4 x Čebula
-
50 g Maslo
-
3 vejice Timijan
-
3 x Lovorjev list
-
2 žlici Rjavi sladkor
-
4 žlice Jabolčni kis
-
7 strokov Česen
-
300 g Listnato testo
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C.
Olupite čebulo in jo razpolovite po sredini. V ponev, odporno na pečico, na srednjem ognju segrejte maslo, dodajte timijanove liste in lovor, premešajte in dodajte sladkor, kis in 100 ml vode.
V ponev položite polovice čebule z rezano stranjo navzdol. Olupite in razpolovite stroke česna ter jih položite dodajte v ponev, nato pa jih začinite s soljo in črnim poprom. Pokrijte, zmanjšajte temperaturo in pustite na sopari 10 minut, da se čebula nekoliko zmehča, nato pa odstranite pokrov in kuhajte, dokler tekočina ne začne karamelizirati, pri čemer občasno rahlo stresite ponev, da se ne prijema.
Testo položite na čebulo in ga z leseno žlico potisnite do roba ponve. Pecite 35 minut ali dokler ne postane zlato rjavo in napihnjeno (videti bo precej temno, vendar brez skrbi!). Ponev obrnite na krožnik, da iz nje “pade” čebulna pita.
Postrezite s kozjim sirom in hladnim pivom.
(Foto: pexels.com)