Sestavine
-
5× Jajce
-
140 g Sladkor
-
40 g Mleti mandelj
-
280 g Čokolada
-
1 žlička Mandljev ekstrakt
-
2 žlici Maslo
-
30 g Praženi mandlji
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač.
Zmešajte sladkor in rumenjake, da dobite kremasto maso. Beljake stepajte toliko časa, da dobite čvrst sneg, tega pa primešajte rumenjakom.
V maso vmešajte mlete mandlje in maso vlijte v pekač. Pecite 30 minut, ta čas pa pripravite preliv.
Stopite maslo in čokolado, ter postopoma dodajajte sladkor in mešajte. Dodajte mandljev ekstrakt in po želji malo vode, da je preliv mazljiv.
Kolač premažite s prelivom in po vrhu potresite mandlje. Razrežite in postrezite s kepico sladoleda. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)