0 0
Burger s slanino

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
bombica s sirom
2 manjši goveji polpeti
1 žlička olja
3 rezine slanine
2 rezini sira, ki se lepo topi
1 žlica kečapa
1 žlica majoneze
1 rezina paradižnika

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Burger s slanino

  • Porcije 1
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Pripravite si ga sami in točno boste vedeli, kaj vas čaka med kruhom.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Sirovo bombico prerežemo na pol, slanino narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo malo olja in na njem hrustljavo popečemo rezine slanine. Pečeno slanino poberemo iz ponve in odcedimo na papirnatih brisačkah.

Goveje polpete spečemo na segretem žaru (lahko tudi v žar ponvi). Meso mora biti na zunaj lepo zapečeno, v notranjosti pa mora ostati še sočno. Čas peke je odvisen od stopnje zapečenosti, ki jo želimo. Za manj pečeno meso polpeto na vsaki strani pečemo 2 minuti, za srednje pečeno 3 do 4 minute, za dobro pečeno pa 5 minut. Zadnjo minuto peke na polpete položimo rezine sira, da se stopijo.

Spodnji kos bombice premažemo z žlico kečapa. Na kečap položimo govejo polpeto in jo obložimo s popečeno slanino. Sledi druga polpeta, ki jo prav tako obložimo s popečeno slanino. Sir potrosimo s ščepcem origana in obložimo z dvema ali tremi rezinami slanine. Dodamo žlico majoneze, rezino paradižnika in burger pokrijemo z zgornjim kosom bombice. Pripravljeno jed takoj postrežemo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zelenjava na žaru
Naprej
Ramstek na žaru
Nazaj
Zelenjava na žaru
Naprej
Ramstek na žaru

Dodajte Komentar