Sestavine
-
bombica s sirom
-
2 manjši goveji polpeti
-
1 žlička olja
-
3 rezine slanine
-
2 rezini sira, ki se lepo topi
-
1 žlica kečapa
-
1 žlica majoneze
-
1 rezina paradižnika
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in peka
Sirovo bombico prerežemo na pol, slanino narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo malo olja in na njem hrustljavo popečemo rezine slanine. Pečeno slanino poberemo iz ponve in odcedimo na papirnatih brisačkah.
Goveje polpete spečemo na segretem žaru (lahko tudi v žar ponvi). Meso mora biti na zunaj lepo zapečeno, v notranjosti pa mora ostati še sočno. Čas peke je odvisen od stopnje zapečenosti, ki jo želimo. Za manj pečeno meso polpeto na vsaki strani pečemo 2 minuti, za srednje pečeno 3 do 4 minute, za dobro pečeno pa 5 minut. Zadnjo minuto peke na polpete položimo rezine sira, da se stopijo.
Spodnji kos bombice premažemo z žlico kečapa. Na kečap položimo govejo polpeto in jo obložimo s popečeno slanino. Sledi druga polpeta, ki jo prav tako obložimo s popečeno slanino. Sir potrosimo s ščepcem origana in obložimo z dvema ali tremi rezinami slanine. Dodamo žlico majoneze, rezino paradižnika in burger pokrijemo z zgornjim kosom bombice. Pripravljeno jed takoj postrežemo.
|