Sestavine
-
1 skodelica Kvinoja1 skodelica = 240 ml
-
1 skodelica Čičerika
-
1× Avokado
-
1 skodelica Češnjev paradižnik
-
1× Kumara
-
1 skodelica Rdeče zelje
-
1 skodelica Sladki krompirkuhan
-
2 skodelici Kuhana mešana zelenjava
-
2 žlici Javorjev sirup
-
2 žlici Sojina omaka
-
1/2 Limonasok
-
1/4 skodelice Tahini pasta
Navodila
V štiri sklede enakomerno razdelite kuhano kvinojo, čičerko, avokado, češnjev paradižnik, narezano kumaro, zelje, kocke praženega sladkega krompirja in mešano zelenjavo.
V manjši skledi stepite tahini, javorjev sirup, sojino omako in limonin sok. Če je omaka pregosta, dodajte malo vode, da dosežete želeno konsistenco.
S tahinijevo omako pokapajte bovle in jih takoj postrezite. Uživajte v hranljivi in okusni veganski skledi Buda!
(Foto: pexels.com)