Sestavine
-
2× Buča
-
1/2 čajne žličke Sol
-
Poper
-
240 ml Marinara omaka
-
1× Jajce
-
2/3 skodelice Rikota
-
1/2 skodelice Sir
-
2 žlici Bazilika
-
1 strok Česen
-
80 g Mocarela sir
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Na dno pekača razporedite 60 ml marinara omake.
Bučke po dolžini narežite na 12 enako velikih rezin, približno 4 mm debelih.
Obe strani bučk začinite s 1/2 žličke soli in popra, nato pa jih pecite na žaru, dokler ne postanejo prožne in se na njih ne naredijo sledi žara, vendar niso povsem pečene, približno 2 minuti na vsaki strani.
V srednje veliki skledi stepite jajce, nato pa ga zmešajte z rikoto, s sirom, sesekljano baziliko, česnom, ščepcem soli in popra.
Mešanico rikote enakomerno razporedite na vsako rezino bučk. Rezine zvijte in jih razporedite po šivih navzdol v pripravljen pekač. Vsako prelijte z 1 žlico omake marinara in 1 žlico sira mocarela ter tesno pokrijte s folijo.
Pecite 20 minut ali dokler se sir ne stopi in postane vroč.
(Foto: unsplash.com)