0 0
Bučni prigrizki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

2 skodelici Rjavi sladkor
1 skodelica Olje
1 ½ skodelice Bučni pire
Jajce
3 skodelice Moka
1 ½ žlice Cimet
½ žlice Ingver v prahu
½ žlice Klinčki - mleti
1 žlička Sol
1 žlička Pecilni prašek
1 žlička Soda bikarbona
1 žlička Vaniljev ekstrakt
Polnilo
Jajčni beljak
2 žlici Mleko
2 skodelici Sladkor
3/4 skodelice Rastlinska mast

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bučni prigrizki

  • 40 minut
  • Srednje

Sestavine

  • Polnilo

Navodila

Deli

1 skodelica = 240 ml

Pečico segrejte na 175 °C. Rahlo namastite pekače.

Pripravite testo za piškote: V skledi zmešajte rjavi sladkor in olje. Vmešajte bučo in jajca ter dobro stepite. V ločeno skledo dodajte moko, cimet, ingver, klinčke, sol, pecilni prašek, sodo bikarbono in vaniljo. Suhe sestavine vmešajte v mokre sestavine.

Testo po zvrhanih žličkah kanite na pripravljene pekače.

V ogreti pečici pecite 10 do 12 minut. Piškote pustite, da se ohladijo, medtem ko pripravljate nadev.

Za pripravo nadeva: V skledi stepite beljak, vmešajte mleko, vaniljo in nato 1 skodelico sladkorja. Dobro premešajte, nato pa vmešajte maščobo in preostalo skodelico sladkorja. Stepajte, dokler ni rahlo in puhasto.

Sestavite, ko se piškoti ohladijo. Iz dveh piškotov, napolnjenih z nadevom za pito, naredite sendviče.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hrustljav pečen krompir
Naprej
Riž po domače
Nazaj
Hrustljav pečen krompir
Naprej
Riž po domače

Dodajte Komentar