Sestavine
-
2 skodelici Rjavi sladkor
-
1 skodelica Olje
-
1 ½ skodelice Bučni pire
-
2× Jajce
-
3 skodelice Moka
-
1 ½ žlice Cimet
-
½ žlice Ingver v prahu
-
½ žlice Klinčki - mleti
-
1 žlička Sol
-
1 žlička Pecilni prašek
-
1 žlička Soda bikarbona
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
Polnilo
-
1× Jajčni beljak
-
2 žlici Mleko
-
2 skodelici Sladkor
-
3/4 skodelice Rastlinska mast
Navodila
1 skodelica = 240 ml
Pečico segrejte na 175 °C. Rahlo namastite pekače.
Pripravite testo za piškote: V skledi zmešajte rjavi sladkor in olje. Vmešajte bučo in jajca ter dobro stepite. V ločeno skledo dodajte moko, cimet, ingver, klinčke, sol, pecilni prašek, sodo bikarbono in vaniljo. Suhe sestavine vmešajte v mokre sestavine.
Testo po zvrhanih žličkah kanite na pripravljene pekače.
V ogreti pečici pecite 10 do 12 minut. Piškote pustite, da se ohladijo, medtem ko pripravljate nadev.
Za pripravo nadeva: V skledi stepite beljak, vmešajte mleko, vaniljo in nato 1 skodelico sladkorja. Dobro premešajte, nato pa vmešajte maščobo in preostalo skodelico sladkorja. Stepajte, dokler ni rahlo in puhasto.
Sestavite, ko se piškoti ohladijo. Iz dveh piškotov, napolnjenih z nadevom za pito, naredite sendviče.
(Foto: pexels.com)