Sestavine
-
2 žlički Olivno olje
-
1× Čebula
-
2 stroka Česen
-
1 zvrhana skodelica Bučanaribana
-
500 g Hlebček kruha
-
6 rezin Pršut
-
5× Jajce
-
120 ml Zgoščena smetana
-
100 G Sir feta
-
Timijan
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Čebulo in česen kuhajte 5 minut oziroma dokler se ne zmehčata. Dodajte bučo in kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča. Odstavite, da se ohladi.
S hlebca odstranite in zavrzite skorjo ter ga grobo sesekljajte. Dno pekača za mafine obložite s papirjem za peko. Ob straneh vsake posode položite rezino pršuta. Jajca in smetano stepite skupaj. Dodajte kruh, feto, timijan in bučno mešanico. Začinite in razdelite med pripravljene modelčke.
Pecite 30 minut ali dokler se ne zapeče in pozlati.
(Foto: unsplash.com)