0 0
Bučni mac and cheese

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1,5 kg Buča
45 g Maslo
3 stroki Česen
Čebula
95 g Moka
1 l Mleko
450 g Testenine
2 skodelici Nariban sir

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bučni mac and cheese

  • 1 ura 20 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C. Obložite pekač s peki papirjem.

Bučo olupite in narežite na kocke. Položite jo na pekač, pokapajte z oljčnim oljem in začinite. V pečici jo pecite 30 minut ali dokler se ne zmehča. Počakajte, da se nekoliko ohladi, nato pa polovico buče zmečkajte v gladko zmes.

Makarone skuhajte v skladu z navodili na embalaži, odcedite in prihranite skodelico makaronove vode.

V ponvi na srednje močnem ognju stopite maslo, dodajte sesekljan česen in čebulo ter kuhajte 6 minut oziroma dokler čebula ne postekleni. Vmešajte moko in kuhajte še 1 minuto.

Postopoma vmešajte mleko in kuhajte še 10 minut oziroma dokler se omaka ne zgosti. Vmešajte zmiksano bučo, tri četrtine sira in začimbe, nato vmešajte kuhane testenine in preostale koščke pražene buče. Po potrebi uporabite rezervirano tekočino za kuhanje, da omako razredčite.

Makarone prestavite v pekač in jih potresite s preostalim sirom. Pecite 15 minut ali dokler se na vrhu ne naredijo mehurčki in se zlato rjavo zapečejo. Pred serviranjem pustite počivati 10 minut.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kremna korenčkova juha
Naprej
Karbonara z gobami
Nazaj
Kremna korenčkova juha
Naprej
Karbonara z gobami

Dodajte Komentar