0 0
Bučni humus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
500 g Buča
Olje
2 stroka Česen
1/2 Limona
2 žlici Tahini pasta
400 g Konzervirana čičerika
2 x Paprika rumena in rdeča

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bučni humus

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • Vegansko
  • 1 ura
  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Odrežite zgornji del buče, približno dve tretjini. Odstranite bučna semena, nato pa izdolbite meso.

Pečico segrejte na 200 °C. Bučno meso narežite na koščke in ga skupaj s česnom in oljem položite v pekač. Začinite in pecite 45 minut, da se zelo zmehča. Pustite, da se ohladi.

Bučo skupaj s sokom iz pekača in česnom stresite v kuhinjski robot. Dodajte limonin sok, pasto tahini in čičerko. Začinite s soljo in zmešajte v namaz. Humus z zajemalko prelijte nazaj v bučo in postrezite s papriko, kruhovimi palčkami in čipsom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Bel kruh
Naprej
Jagodni cheese cake
Nazaj
Bel kruh
Naprej
Jagodni cheese cake

Dodajte Komentar