Sestavine
-
500 g Buča
-
Olje
-
2 stroka Česen
-
1/2 Limona
-
2 žlici Tahini pasta
-
400 g Konzervirana čičerika
-
2 x Paprikarumena in rdeča
Navodila
Odrežite zgornji del buče, približno dve tretjini. Odstranite bučna semena, nato pa izdolbite meso.
Pečico segrejte na 200 °C. Bučno meso narežite na koščke in ga skupaj s česnom in oljem položite v pekač. Začinite in pecite 45 minut, da se zelo zmehča. Pustite, da se ohladi.
Bučo skupaj s sokom iz pekača in česnom stresite v kuhinjski robot. Dodajte limonin sok, pasto tahini in čičerko. Začinite s soljo in zmešajte v namaz. Humus z zajemalko prelijte nazaj v bučo in postrezite s papriko, kruhovimi palčkami in čipsom.
(Foto: pexels.com)