Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
1× Čebula
-
3 stroki Česen
-
340 g Kuhana leča
-
4 žličke Čili v prahu
-
1 žlička Česen v prahu
-
1 žlička Čebula v prahu
-
1/2 žličke Dimljena sladka paprika
-
1/2 žličke Koriander
-
1/2 žličke Sol in poper
-
600 g Beli fižolpločevinka
-
200 g Bučni pire
-
2 žlici Paradižnikova pasta
-
45o ml Zelenjavna juha
-
1× Lovorjev list
-
Drobnjak
Navodila
V lonec dajte olje in segrejte na srednjo temperaturo. Dodajte narezano čebulo in česen ter ju med pogostim mešanjem kuhajte 3 minute.
Dodajte kuhano lečo in vse začimbe. Med pogostim mešanjem kuhajte še nekaj minut.
Dodajte fižol, bučo, paradižnikovo pasto, juho in lovorov list. Zavrite, pokrijte, znižajte temperaturo in kuhajte 30 minut.
Odstranite lovorjev list. Poizkusite in po potrebi prilagodite začimbe. Posujte s sesekljanim drobnjakom in postrezite.
(Foto: freepik.com)