Sestavine
-
2× Jajčni beljak
-
1 skodelica Mandljeva moka1 skodelica = 240 ml
-
1/2 skodelice Kakav v prahu
-
1 čajna žlička Soda bikarbona
-
1/4 čajne žličke Sol
-
100 ml Med
-
70 g Bučanaribana
-
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt
-
120 g Temna čokolada
Navodila
Pečico segrejte na 160 °C. Pekač obložite s peki papirjem.
V srednje veliki skledi stepite beljake. V veliki skledi stepite mandljevo moko, kakav v prahu, sol in sodo bikarbono. Dodajte naribane bučke in beljake ter premešajte z lopatko. Dodajte med in vaniljo ter z lopatko mešajte, dokler se ne združita. Dodajte še čokoladne koščke.
Testo vlijte v pripravljen pekač. Pecite približno 30 minut. Počakajte približno 30 minut, da se ohladi. Razrežite na 12 kvadratov in postrezite.
(Foto: pexels.com)