Sestavine
-
½ skodelice Pistacija1 skodelica = 240 ml
-
¼ skodelice Indijski oreščki
-
10× Dateljbrez koščic
-
¼ skodelice Bučni pire
-
Ščepec Sol
-
½ čajne žličke Začimbe za bučno pito
-
½ čajne žličke Cimet
-
½ čajne žličke Vaniljev ekstrakt
Navodila
¼ skodelice pistacij dajte v kuhinjski robot in miksajte, dokler niso oreščki podobni grobemu pesku. Prenesite v manjšo skledo in pustite na stran.
V kuhinjski robot dodajte indijske oreščke in preostalo ¼ skodelice pistacij ter jih predelujte, dokler jih drobno ne zmeljete.
Dodajte datlje, bučni pire, začimbe in izvleček vanilje ter nadaljujte s procesiranjem, dokler se sestavine ne združijo in postanejo gladke. Po želji prilagodite začimbe.
Z žlico (ali z rokami) zajemajte zmes in jo razvaljajte v 9 enakih kroglic.
Vsako kroglico povaljajte v prihranjenih pistacijah.
(Foto: pexels.com)