Sestavine
-
Biskvit
-
¾ skodelice Moka1 skodelica = 240 ml
-
2 čajni žlički Cimet
-
1 čajna žlička Pecilni prašek
-
1 čajna žlička Ingver
-
½ čajne žličke Mleti muškatni orešček
-
½ čajne žličke Sol
-
1 skodelica Sladkor
-
3× Jajce
-
⅔ skodelice Bučni pire
-
Nadev
-
230 g Kremni sir
-
1 skodelica Sladkor v prahu
-
¼ skodelice Maslo
-
1 žlica Bučni pire
-
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt
Navodila
Pečico segrejte na 190 °C. Namastite pekač in ga obložite s peki papirjem.
Pripravite biskvit: V skledi zmešajte moko, cimet, pecilni prašek, ingver, muškatni orešček in sol.
Z električnim mešalnikom stepajte sladkor in jajca, dokler se dobro ne zmešata. Vmešajte bučni pire. Dodajte mešanico moke in mešajte, dokler se ne poveže. Testo vlijte v pripravljen pekač.
Pecite v ogreti pečici približno 15 minut.
Biskvit ohlajajte 10 minut, nato pa ga obrnite na čisto kuhinjsko brisačo. Odstranite in zavrzite peki papir. Brisačo in biskvit zvijte v rolado in pustite hladiti 30 minut.
Medtem ko se hladi, pripravite nadev: V skledi stepite kremni sir, sladkor v prahu, maslo, bučni pire in vaniljo.
Na delovno površino razgrnite velik list plastične folije. Ohlajen biskvit previdno odvijte na plastično folijo.
Po biskvitu razporedite nadev in ga ponovno zavijte (brez brisačke) in jo previdno zavijte s plastično folijo. Rolado s šivom navzdol prenesite na krožnik. V hladilniku počakajte približno 2 uri, da se popolnoma ohladi.
(Foto: pexels.com)