Sestavine
-
1 1/2 skodelice Pretlačena kuhana buča
-
1 čajna žlička Mleti cimet
-
1/2 čajne žličke Ingver v prahu
-
1 1/2 skodelice Mleko
-
1/4 čajne žličke Klinček v prahu
-
3/4 skodelice Rjavi sladkor
-
3/4 čajne žličke Sol
-
2 x Jajce
-
2 žlici maslo Stopljeno maslo
-
Testo za pito
Navodila
Vse sestavine dajte v skledo in jih dobro stepite z vrtljivo metlico za stepanje jajc.
Ohladimo in vlijemo v še nepečeno pito. Pecite v vroči pečici (230 stopinj Celzija) 10 minut. Zmanjšajte temperaturo na zmerno počasno pečico (160 stopinj Celzija).
Ko površina nadeva pite postane svetlo rjava, to lahko preverite tako, da vanjo zabodete srebrn nož. Če je ta čist, je pita pečena.