Sestavine
-
700 g hokaido buče
-
2 stroka česna
-
1 l goveje juhe (lahko iz kocke)
-
1 večja čebula
-
1 žlica masla
-
0.5 dl sladke smetane
-
1 pest bučnih semen
-
1 žlica mlete rdeče paprike
-
nekaj (po želji) lovorjevih lstov
-
ščepec kummine
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Olupite bučo, jo naribajte in narežite na majhne kocke. Olupite in sesekljajte čebulo.
|
2
Narejeno
|
Segrejte 2 žlici olja. Na njem prepražimo bučo in čebulo ter dodamo strt česen, papriko in lovorov list.
|
3
Narejeno
|
Dodajte juho. Začinite s soljo in poprom, dodajte pretlačeno kumino in kuhajte bučo, dokler se ne zmehča. Odstranite lovorove liste, dodajte sladko smetano in juho pretlačite z ročnim mešalnikom.
Po potrebi dodajte še več začimb.
|
4
Narejeno
|
Segrejte 1 žlico masla, prepražite bučna semena in jih začinite z majhno količino soli.
|
5
Narejeno
|
Juho prestavite na krožnik in dodajte bučna semena. Po potrebi dodajte zajemalko sladke smetane, juhi pa lahko po želji dodate še nekaj kapljic bučnega olja.
|