Sestavine
-
1 x Strok - česen
-
1 x Čebula
-
0.5 kg Bučamuškatna buča
-
15 g Ingver
-
100 ml Belo vino
-
2 jedilni žlici Oljčno olje
-
100 g Kisla smetana
-
0.8 l Jušna osnovabrezmesna jušna osnova
-
0.5 Limeta
-
Popermalo popra
-
Solmalo soli
Navodila
Olupite in narežite čebulo, česen in ingver ter narežite na koščke. Olupite bučo, odstranite sredico s semeni in prav tako jo narežite na kocke.
Na segretem oljčnem olju v loncu prepražite česen in čebulo, da bosta posteklenela. Dodajte bučo in ingver ter dušite okoli 2-3 minute. Zalijte z vinom, nato prilijte jušno osnovo in kuhajte okoli 5 minut. Vmešajte še malo nastrgane bio limetine lupinice, pretlačite s paličnim mešalnikom in precedite.
Čisto juho ponovno zavrite, penasto umešajte tudi smetano in po vašem okusu začinite.
Dober tek!
(Foto: Getty Images)