Sestavine
-
0.2 kg Čičerika1 skodelica
-
1 x Bučkanaribana
-
2 x Jajce
-
1 x Korenjenariban
-
2 žlički Sveža bazilika - listinasekljana
-
10 g Drobtine - krušne½ skodelice
-
½ čajne žličke Sol
-
½ čajne žličke Česen v prahu
-
Olivno olje
-
½ čajne žličke Poper
Navodila
V večji skledi z vilico pretlačite čičeriko. Dajte na stran.
Bučke naribajte.
Položite na čisto kuhinjsko krpo ali brisačo.
Sedaj naribajte korenje. Postavite na čisto kuhinjsko krpo ali pa tudi lahko v krpo z bučkami. Iztisnite čim več vlage.
Dodajte zelenjavo, krušne drobtine, jajca, baziliko, česen v prahu, sol in poper, vse v skledo s pretlačeno čičeriko.
Mešajte, dokler ni masa res lepo popolnoma zmešana, zgoščena.
Sedaj v veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte olivno olje.
Zajemite 2 žlici mešanice, mase, v ročni stiskalnik, da jo stisnite v polpet.
Pecite do zlato-rjave barve na spodnji strani, približno 1 do 2 minuti, nato obrnite in ponovite.
Postrezite z grškim ali navadnim jogurtom in narezano čebulo.
Uživajte v jedi!
Opomba: Polpete lahko spečete tudi v pečici, namesto da jih cvrete. Obe strani premažite s koruznim oljem, da bodo polpeti dobili rahlo hrustljavo skorjo. Pecite jih 20 minut pri 200 stopinjah Celzija. Na koncu jih popražite okoli 5 minut, da se lepo zapečejo.