0 0
Bučkini – korenčkovi ocvrtki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.2 kg Čičerika 1 skodelica
1 x Bučka naribana
2 x Jajce
1 x Korenje nariban
2 žlički Sveža bazilika - listi nasekljana
10 g Drobtine - krušne ½ skodelice
½ čajne žličke Sol
½ čajne žličke Česen v prahu
Olivno olje
½ čajne žličke Poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bučkini – korenčkovi ocvrtki

  • Porcije 2
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V večji skledi z vilico pretlačite čičeriko. Dajte na stran.

Bučke naribajte.

Položite na čisto kuhinjsko krpo ali brisačo.

Sedaj naribajte korenje. Postavite na čisto kuhinjsko krpo ali pa tudi lahko v krpo z bučkami. Iztisnite čim več vlage.

Dodajte zelenjavo, krušne drobtine, jajca, baziliko, česen v prahu, sol in poper, vse v skledo s pretlačeno čičeriko.

Mešajte, dokler ni masa res lepo popolnoma zmešana, zgoščena.

Sedaj v veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte olivno olje.

Zajemite 2 žlici mešanice, mase, v ročni stiskalnik, da jo stisnite v polpet.

Pecite do zlato-rjave barve na spodnji strani, približno 1 do 2 minuti, nato obrnite in ponovite.

Postrezite z grškim ali navadnim jogurtom in narezano čebulo.

Uživajte v jedi!

 

Opomba: Polpete lahko spečete tudi v pečici, namesto da jih cvrete. Obe strani premažite s koruznim oljem, da bodo polpeti dobili rahlo hrustljavo skorjo. Pecite jih 20 minut pri 200 stopinjah Celzija. Na koncu jih popražite okoli 5 minut, da se lepo zapečejo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zlata juha
Naprej
Kremne testenine
Nazaj
Zlata juha
Naprej
Kremne testenine

Dodajte Komentar