Sestavine
-
2 žlici Maslo
-
1 žlica Olivno olje
-
1× Čebula šalotka
-
1 1/2 skodelice Riž1 skodelica = 240 ml
-
1/2 žličke Timijan
-
Sol in poper
-
50 ml Belo vino
-
850 ml Zelenjavna juha
-
2 skodelici Maslena buča
-
Parmezan
Navodila
Segrejte maslo in olje ter dodajte narezano šalotko. Kuhajte in mešajte 2 minuti ali dokler se ne zmehča.
Dodajte riž in kuhajte še 4 minute. Vmešajte sol, timijan in poper.
Dodajte vino in kuhajte ter mešajte približno 3 minute ali dokler ne izhlapi. Dodajte juho in narezano bučko. Dobro premešajte.
Rižoto pokrijte in kuhajte 10-15 minut. Na koncu vmešajte parmezan in postrezite. Dober tek!
(Foto: Instagram/is_izzy_eating)